Ny version av BuildSafe finns tillgänglig!

Vi fokuserar ständigt på att BuildSafe ska vara ditt favoritverktyg på byggarbetsplatsen. Förra veckan var vi därför extra stolta över att släppa två stora uppdateringar – ett nydesignat protokoll och uppdaterade iOS- och Android-appar.

Förbättrat protokoll – fokus på avvikelser

 

BuildSafe protokoll

Den första versionen av BuildSafes protokoll lanserades över 1,5 år sedan. Sedan dess har vi undersökt och analyserat hur detta viktiga dokument kan förbättras för att bättre fylla sitt syfte både på arbetsplatsen och på kontoret. Vi har förstått att en glasklar sammanställning av både avvikelser och positiva observationer är avgörande för ett bra arbetsmiljöarbete.

Därför har vi förbättrat designen på protokollet och lagt till följande uppdateringar:

  • Helt ny framsida som summerar och ger en tydlig översikt av vad som rapporterats under den senaste inspektionen
  • Ny ordning på innehållet för att enklare kunna hitta det som rapporterats: status på avvikelser från tidigare inspektioner, rapporterade avvikelser från aktuell rond, positiva observationer och kontrollerade punkter utan anmärkning
  • Avvikelserna visualiseras nu med större bilder och även GPS-koordinater om detta angivits

Rapportera positiva observationer och bjud in besökare via BuildSafe-appen

BuildSafes appar för iOS och Android har blivit uppdaterade för att stödja det nya protokollet och för att inkludera några av de mest efterfrågade funktionerna.

Lägg till GPS-koordinater på avvikelser

Inspektörer kan nu välja att lägga till GPS-koordinater till rapporterade avvikelser. Den här funktionen är ett bra stöd i alla projekt men fungerar extra bra i exempelvis anläggningsprojekt som sträcker sig över stor geografisk yta. GPS-positionering gör det även möjligt att sammanställa avvikelser på en karta för att förbättra visualisering av risker.

Rapportera positiva observationer under ronden

Riskrapportering är prioritet på skyddsronder men ibland kan beröm och positiv kritik skapa stort värde för säkerheten också. Inspirerat av några av våra kunder i både Sverige och Storbritannien har vi därför lagt till möjligheten att rapportera positiva observationer under inspektionen.

Alla positiva observationer som rapporteras under inspektionen visas i protokollet och på webbplattformen. Vi uppmanar alla våra användare att rapportera fler positiva observationer för att uppmuntra säkert arbete och på så sätt förbättra säkerheten i projekten!

Lägg till besökare eller bjud in ny projektdeltagare innan inspektionen

Det skapar stort värde att bjuda in så många som möjligt till BuildSafe, därför arbetar vi hårt för att göra det så enkelt som möjligt att bjuda in nya användare. Vår senaste uppdatering gör det möjligt att lägga till besökare eller bjuda in nya projektdeltagare innan inspektionen.

Lägg till en besökare om någon som inte vanligtvis brukar följa med på inspektionen följer med. Besökaren kommer inte bli inbjuden till BuildSafe men kommer få protokollet till sin e-postadress. Om ni istället bjuder in deltagaren till projektet, får de både protokollet och en inbjudan till BuildSafe som vanligt.

Fixat buggar för smidigare användande

Vi kontrollerar ständigt att BuildSafe fungerar så bra som möjligt för användarna. Därför gör vi kontinuerligt uppdateringar som garanterar så snabb synkning och informationsspridning som möjligt. I den här uppdateringen har fixat mindre buggar och även förbättrat synkroniseringen av avvikelser och incidenter.

Uppdatera din BuildSafe-app för att ta del av de nya funktionerna

Om ni redan är BuildSafe-användare, besök Google Play eller App Store från era mobiler och uppdatera till den senaste versionen för att ta del av de nya funktionerna.

Inte BuildSafe-användare ännu? Hör av dig till oss och boka en demo. Tillsammans kan vi skapa säkra, effektiva byggprojekt.

Här får ni även gärna läsa om hur BuildSafe används på ett av Stockholms största byggprojekt – Urban Escape!

Relaterade inlägg

Arrow-up

Prenumerera på intressanta nyheter och perspektiv