Här ökar bostadsbyggandet mest

Bostäder byggs så det knakar! Lantmäteriet har presenterat statistik som visar att fler än 60 000 nya lägenheter påbörjades förra året. Det innebär en ökning på 18 % jämfört med föregående år, enligt lantmäteriets rapport.

– Den kraftiga prisutvecklingen för småhus och bostadsrätter tillsammans med stor bostadsbrist har varit bidragande faktorer till att många aktörer vågat bygga nytt. Vi ser också att lägenheter i flerbostadshus ökat mer än småhus, som till och med minskat något totalt sett, säger Henrik Roos, fastighetsanalytiker på Lantmäteriet, i ett pressmeddelande.

Det är fantastiskt att byggbranschen går på högvarv och producerar så mycket. Men var ökade bostadsbyggandet mest? Man skulle kunna tro att Stockholm var det län som växte mest. I själva verket var det Gotland. På Gotland ökade bostadsbyggandet med hela 141 % under 2016 enligt SvD.

Här är listan på länen som ökade mest:

  1. Gotland + 144 %
  2. Värmland + 74 %
  3. Västernorrland + 65 %
  4. Örebro + 61 %
  5. Jämtland + 56 %
  6. Västmanland + 48 %
  7. Västerbotten + 47 %
  8. Kronoberg + 43 %
  9. Kalmar + 30 %
  10. Stockholm + 25 %

När tempot ökar i byggbranschen är det extra viktigt att hålla ordning på arbetsmiljön. Tighta deadlines och snabb produktion gör det allt svårare att hålla koll på risker och se till att de följs upp. Då kommer digitala hjälpmedel som BuildSafe väl till hands.

Här kan du läsa mer om hur BuildSafe fungerar!

Relaterade inlägg

Arrow-up

Prenumerera på intressanta nyheter och perspektiv