Byggindustrin: BuildSafe införs på alla Skanskas projekt

Skanska gör en stor digitaliseringssatsning och etablerar nu ett partnerskap med BuildSafe. Partnerskapet innebär att BuildSafe ska rullas ut på samtliga av Skanskas arbetsplatser i Sverige under 2018. Genom partnerskapet ska effektiviteten och säkerheten öka i projekten.

– Det handlar om att frigöra tid, att reducera onödiga rörelser och skapa säkrare och mer effektiva processer. BuildSafe fungerar för alla typer av användare och det är enkelt att komma igång, säger Lotta Wibeck.

Samarbetet mellan BuildSafe och Skanska började redan 2015 i samband med att KTH tillsammans med flera bolag från byggbranschen genomförde en studie om BuildSafe.

Strax innan årsskiftet användes BuildSafe redan av cirka 800 Skanskamedarbetare och 600 underentreprenörer i projekten. Målet är att antalet användare ska spridas snabbt under året och uppgå till minst 400 – 500 projekt inom bolaget innan 2018 går mot sitt slut. Det innebär drygt hundra nya projekt i kvartalet.

– Vi är stolta över att fördjupa samarbetet med Skanska och ser det som en stor kvalitetsstämpel att ett av världens största byggbolag väljer oss som leverantör. Skanska ligger i framkant med digitalisering och är en viktig partner för BuildSafe i vår resa att skapa en branschstandard, säger Viktor Broberg, vd på BuildSafe

Läs hela artikeln i Byggindustrin här.

Intresserad av hur BuildSafe fungerar? Kika gärna på vår produktsida för att läsa själv eller boka en demonstration så berättar vi mer!

Relaterade inlägg

Arrow-up

Prenumerera på intressanta nyheter och perspektiv